Fırında Pırasalı Mücver - Yemek | Yemek Tarifleri | Türk Mutfağı | Dünya Mutfağı - Mide Dostu

SON YAZILAR

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

24 Şubat 2019 Pazar

Fırında Pırasalı Mücver





Fırında Pırasalı  Mücver

Malzemeler:
•        1 yemek kaşığı. Tereyağı
•        1 yemek kaşığı. sızma zeytinyağı
•        2 su brd. ince kıyılmış pırasa
•        1 diş sarımsak, doğranmış
•        1 demet. roka
•        4 umurta
•        2 su brd. Süt
•        1 su brd keçi peyniri veya beyaz peynir
•        Taze kıyılmış maydanoz
•        1 çay kaşığı. karabiber
•        1 çay kaşığı. tuz

Hazırlanışı:
Fırını önceden ısıtıp 180' ye ayarlayın. Orta ateşte bir tavada tereyağını eritin. Pırasaları atın ve 5 dakika sote edin.
Roka ve sarımsakları tavaya ilave edin ve 3 - 4 dakika kadar pişirin.
Yumurtaları ve sütü büyük bir kapta iyice çırpın.
Pırasa ve roka ile tavaya yumurta / süt karışımı, rendelenmiş peynir, maydanoz ve karabiber ekleyin.
Karışımı yumuşak kıvrımlar oluşana kadar karıştırın, sonra 5 dakika pişirin.
Keçi peynirini yarı yarıya frittata üzerine serpin ve her şeyi fırına koyun. 180 'de 10 dakika pişirin.
Fırını ızgara ayarına getirin ve üst kısmı kızartmak için fazladan 2 dakika kadar daha pişirin. Birkaç dakika soğumaya bırakın ve sonra servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here