Sarımsak/ Parmesan Kaplı Tavuk Şnitzel - Yemek | Yemek Tarifleri | Türk Mutfağı | Dünya Mutfağı - Mide Dostu

SON YAZILAR

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

28 Şubat 2019 Perşembe

Sarımsak/ Parmesan Kaplı Tavuk Şnitzel



Sarımsak/ Parmesan Kaplı Tavuk  Şnitzel

Malzemeler:

2 adet tavuk göğsü
1 su brd.Galeta unu
Sarımsak tozu veya taze ezilmiş sarımsak, tuz
Parmesan peyniri rendesi ( rende kaşar da olur)
Beyaz toz biber (karabiberde olur)
1 su brd.Un
2 adetYumurta sarıs

kızartma için ayçiçek yağı


Hazırlanışı:
Tavuk göğüs etini streç film arasında hafifçe biraz inceltin.
Yumurta sarılarını tulza çırpın bir tabağa alın
Unu da ayrı bir tabağa alın
Galeta ununu, sarımsak tozunu, rende parmesan peynirini,  tuz ve karabiberi karıştırın ve yemek tabağına alın.
Tavuk göğsünü önce una ardından yumurta sarılarına ve en son galeta karışımına bulayıp kızgın yağda arkalı önlü nar gibi oluncaya kadar kızartın.
Dikkat edeceğiniz noktalar; tavuk göğsü üzerinde ki fazla unu ve yumurta sarısını mutlaka silkeleyin. sadece kapladığından emin olun.
Yağınız belli bir sıcaklığa ulaştığında sıcaklık ayarını ocağınıza göre kendiniz belirleyin çok harlı yanarsa tavuk şnitsel çabuk yanar içi pişmez az ısıda olursa bu seferde yağ emecektir orta harlı olmasına dikkat edin.
Yanında yeşillikler ve limonla servis edin.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here