Portakallı z.yağlı Kereviz - Yemek | Yemek Tarifleri | Türk Mutfağı | Dünya Mutfağı - Mide Dostu

SON YAZILAR

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

2 Temmuz 2019 Salı

Portakallı z.yağlı Kereviz



Kerevizleri soyun  yarım cm kalınlıkta dilimleyin ve limonlu soğuk suya koyun
4 adet portakalın suyunu sıkın.
2 adet havucuda ince halkalar halinde doğrayın
1 adet irice kuru soğanı piyazlık doğrayın
Tencereye soğan ve havuçları yerleştirin. üzerine kerevizleri yerleştirin. 1 yemek k. toz şekeri, 1 tatlı kaşığı tuzu serpiştirin 1 çay bard sızma zeytinyağı ve sıktığınız portakal suyunu  da  gezdirin
Tencere çapında yuvarlak kestiğiniz pişirme kağıdını suyla ıslatıp buruşturun geri açın ortasına delik açın sebzelerin üzerine serin kapağını kapatıp kerevizler yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin ..
 Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here