Şam Kurabiyesi - Yemek | Yemek Tarifleri | Türk Mutfağı | Dünya Mutfağı - Mide Dostu

SON YAZILAR

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

17 Haziran 2019 Pazartesi

Şam Kurabiyesi




Şam Kurabiyesi

Malzemeler:

2 yumurta ( birisinin beyazı üzeri için ayrılacak)
1 su brd. toz şeker
2 yemek k. yoğurt
1 çay brd. sıvıyağ
4,5 su brd un
2 yemek k. yumuşak tereyağ
1 portakal veya limon kabuğu rendesi
1 paket vnilya 1 çay kaşığı kabartma tozu

 Üzeri için:
1 fincan toz şeker 1 yumurta akı

Yapılışı: hamur malzemelerini un hariç iyice karıştıralım unu azar azar ekleyerek orta  yumuşaklıkta  homojen bir hamur elde edelim yumurta akını iyice çırpalım yayvan bir tabağa alalım toz şekeri de yayvan bir tabağa alalım.
 hamurdan ceviz büyüklüğünde toplar yuvarlayıp önce yumurta akına ardından toz şekere bulayalım( ben sadece üstlerini buladım dilkerseniz siz tamamını bulayabilirsiniz.)
 pişirme kağıdı serili fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirelim ve 180 dercede üzerleri kızarıp çatlaklaşıncaya kadar pişirelim ılınınca servis tabağına alalım.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here