Bulgur Çorbası/Köylü çorbası - Yemek | Yemek Tarifleri | Türk Mutfağı | Dünya Mutfağı - Mide Dostu

SON YAZILAR

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

20 Kasım 2014 Perşembe

Bulgur Çorbası/Köylü çorbası

Havaların soğumasıyla soğuk algınlıkları ve buna benzer hafif kırgınlıklar da artmaya başladığı şu günlerde bu çorbayı yapıp bol pul biberle veya limonla yemenizi yedirmenizi öneririm. tam bir hasta çorbası. Kayınvalidem bunun kıvamını çok güzel ayarlar..Bizde kaldığı zamanlar kızlar bu çorbayı özellikle babaannelerinden isterler çünkü içine koyduğu malzemeleri çok iyi tutturur ve bizlerde severek içeriz.



Malzemeler:( 4 kişilik)

 1 çay bard. bulgur
1 adet iri domates
1 adet kuru soğan
1/2 çay bard. tereyağ
5 su brd. et suyu
1 yemek k. salça
tuz, karabiber, pul biber









Hazırlanışı:
Tencereye tereyağını alın. incecik doğranmış soğanı ekleyip hafifçe sarartın. Kabukları soyulup minik doğranmış domatesi ve salçayı ekleyip bir kaç dakika birlikte kavurun et suyunu ilave edin kaynayınca bulguru içine salıp tuzunu, karabiberini ayarlayın bulgur yumuşayana kadar pişirin . Limon ve pul biberle tatlandırarak servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here