Yeşil Mercimek Humusu - Yemek | Yemek Tarifleri | Türk Mutfağı | Dünya Mutfağı - Mide Dostu

SON YAZILAR

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

19 Şubat 2019 Salı

Yeşil Mercimek Humusu




Yeşil Mercimek Humusu 

Malzemeler:
     3 su bardağı su veya tavuk suyu
     1 su bardağı yeşil mercimek
     1 adet defne yaprağı 
     3 diş sarımsak
     1 su bardağı tahin
     1 limon suyu 
     1 çay brd.zeytinyağ
     1/2 çay kaşığı kimyon 
     1/2 çay kaşığı kırmızı biber 
.    1 tutam tuz 

Hazırlanışı:
Bir gece önceden ıslattığınız yeşil mercimeği süzün tekrar yıkayıp defne yaprağı ile bir tencereye alın. tavuk suyunu ekleyin.  
Kaynamaya bırakın ve mercimek yumuşayıncaya kadar yaklaşık 40 dakika pişirin. 
Daha sonra sıvının çoğu kaybolana kadar kaynatılır.
Defne yaprağını çıkarın ve soğumaya bırakın. Soğuduğunda, mutfak robotuna aktarın ve sarımsak,  tahin ve limon suyuyla pürüzsüz hale gelinceye kadar karıştırın, zeytinyağını bu arada azar azar eklemeyi unutmayın.
Tuzu ve diğer baharatlar (kimyon ve kırmızı biber) ekleyin.
Ezilmiş sarımsağı ekleyin. 
Sebze ile ılık veya oda sıcaklığında servis yapın veya hafta boyunca buzdolabında saklayabilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here