Adana usulü Kısır - Yemek | Yemek Tarifleri | Türk Mutfağı | Dünya Mutfağı - Mide Dostu

SON YAZILAR

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

26 Eylül 2018 Çarşamba

Adana usulü Kısır





Günlerin vazgeçilmezi Adana usulü kısır tarifimle yeniden merhabalar...

Çocukluğumda mahallemizde bir Mübeççel teyzemiz vardı Adanalı, o kadar güzel kısır yapardı ki daha onun üzerine güzel bir kısır yemedim ne yalan söyleyim...illaki yanına da yoğurt ikram ederdi ayrılmaz ikili onlar derdi..

Malzemeler:

2 su brd. ince bulgur
1 büyük baş kuru soğan
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı tepeleme domates salçası
1 yemek kaığı tepeleme biber salçası
1 çay brd. zeytinyağ
Taze soğan ve biber,  küçük küçük doğranmış domates
maydonoz (incecik kıyılmış)
Tuz, karabiber, kimyon Pul biber, limon suyu

Hazırlanışı:

Bulguru azıcık sıcak suyla ıslatalım veya buharda şişirelim
Tavaya zeytinyağın yarısını koyup incecik doğradığımız kuru soğan ve sarımsağı ekleyip şeffaflaşana kadar kavuralım.
Salçaları ekleyip biraz daha kavuralım limon suyunu ekleyelim.
Yumuşayan bulgurun üzerine salçalı yağı dökelim.
tuzunu karabiberini kimyonunu da ekleyip kaşıkla harmanlayalım tuzunu ve baharatını ayarlayıp içine daha önce minik minik doğradığımız yeşillikleri ve domatesi ilave edelim çok fazla hırpalamadan bir güzel karıştıralım.  birkaç yeşillikle süsleyip yanında ev yapımı yoğurtla ikram edelim...




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here