Közlenmiş Sarımsak aromalı Kuru Fasulye Püresi - Yemek | Yemek Tarifleri | Türk Mutfağı | Dünya Mutfağı - Mide Dostu

SON YAZILAR

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

16 Ağustos 2018 Perşembe

Közlenmiş Sarımsak aromalı Kuru Fasulye Püresi


Merhabalar  herşey gönlünüzce olsun sevgili dostlar..Hayatta ölüm hariç herşeye çare vardır, Allah bize yaşam gücü vermeseydi hep ölümü düşünüp kendimizi siyah beyaz  bir yaşam içinde bulurduk yaşam gücü deyince de yemek içmek bunların bir parçası malum..
Bugün size et veya balık yanına  gidecek veya kızarmış ekmek dilimleri üzerine sürebileceğiniz  çok iyi bir eşlikçiden bahsedeceğim

Malzemeler:
1 adet iri dişli baş sarımsak
pişirme ve folyo kağıt
1 Kase Haşlanmış kuru fasulye( suyunu hemen atmayın)
Tuz, karabiber, limon ve zeytinyağ
üzerine kıyılmış maydonoz

Hazırlanışı:
Sarımsak topunun her tarafını zeytinyağ tuz ve karabiberle tatlandırın önce pişirme kağıdına sonrada folyoya sarıp fırında 180 derecede 30 dakika kadar pişirin veya mikrodalgada daha kısa bir sürede pişirebilirsiniz..
Fasulyeleri akşamdan ıslatın ertesi gün ıslatma suyunu süzüp yenileyin ve yumuşayana kadar pişirin Pişirme suyundan biraz ayırın fasulyeleri rondoya alın üzerine zeytinyağ, limon, tuz  ve karabiber ekleyin.
Rondodan çekin üzerine fırınladığınız sarımsağın pişen kısmını kabuğundan avuçlayarak  içini fasulyenin üzerine elinizle sıkın tekrar rondodan çekin.
Püre kıvamını ayarlamak için fasulyenin haşlama suyundan ekleyebilirsiniz tuzunu karabiberini ayarlayıp kıyılmış maydonozla servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here