KAHVELİ ÇİKOLATALI PASTA
Malzemeler:
2 su brd. Un
1 su brd. Toz şeker
½ çay brd.süt
½ çay brd. Sıcak su
½ çay brd.sıvı yağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Keki ıslatmak için:
1 su brd süt
1 yemek kaşığı granül kahve
Çikolata sos için:
3 su brd.süt
1 su brd.toz şeker
1 yemek k. Nişasta
2 yemek k. kakao
Yapılışı:
Kahveli çikolatalı pasta için öncelikle keki hazırlamak için şekerle yumurtaları mikserle çırpın ve krema kıvamına getirin. İçine sıvı olan tüm malzemeleri de ekleyerek karıştırmaya devam edin. Sonradan toz malzemeleri koyun ve yüksek ayarda çırpın.
Bir borcamın içini yağlayın ve hazırlamış olduğunuz kek harcını boşaltın. Fırını önceden ısıtıp keki 175 derecede üzeri kurumayacak şekilde pişirin.
Granül kahveden bir çorba kaşığı ve bir bardak sütü iyice karıştırın. Fırından çıkardığınız kekin üzerine eşit şekilde dökerek ıslatın.
Çikolata sosunu hazırlamak için malzemeleri bir tencereye koyun ve ocakta kaynayana kadar sürekli karıştırarak pişirin. Kaynadığında ocağı kapatıp kekin üzerine dökün ve yayın. En üste bisküvileri yan yana gelecek şekilde ve kekin tamamını kaplayacak düzende yerleştirin. Bir bardak sütün içine krem şantiyi dökerek mikserle çırpın ve elde ettiğiniz kremayı da bisküvilerin üzerine sürdükten sonra Hindistan Cevizini dökerek buzdolabına kaldırın. Yaklaşık 2 saat kadar beklettikten sonra servis edin. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder