Fırında Kabak Oturtma - Yemek | Yemek Tarifleri | Türk Mutfağı | Dünya Mutfağı - Mide Dostu

SON YAZILAR

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

10 Temmuz 2018 Salı

Fırında Kabak Oturtma




Fırında  Kabak Oturtma

Malzemeler:

§  1 Kilo kabak
§  300 gr orta yağlı kıyma
§  2 Orta boy kuru soğan
§  1  yemek kaşığı salça
§  2 Büyük boy domates
§  3-4 Adet yeşil biber
§  1 Su bardağı sıcak su
§  Karabiber, tuz 
§  Dereotu
§  Sıvıyağ 
  Hazırlanışı:§ 
Kabakların kabukları soyulur ve biraz kalın  dilimlenir.
Kabakları  ayçiçeği yağında kızartılır ve bir kağıt havlunun üzerine alınır .
Ayrı bir tavaya çok az yağ ile önce yemeklik doğranmış soğanlar şeffaflaşana kadar kavrulur ardından kıyma da eklenip kavrulur. biberlerde dilimlenip kızartılır.                        Kavrulan kıymaya salça,tuz, karabiber ve pul biber  ilave edilir ve birkaç dakika kokusu çıkana  birlikte  kavrulur.  Kabuğu soyulan ve küp doğranmış ve 1 brd kadar sıcak su da eklenerek beş dakika daha pişirilir  Fırın kabına  kızartılan kabaklar bir sıra  yerleştirilir ve üzerine kıymalı harcın yarısı dökülür ve her yerine eşit gelecek şekilde dağıtılır.  Kalan malzemeler en üste kıymalı harç gelecek şekilde.yerleştirilir.§  Bir domates  dilimlenir ve tepsideki kabak oturtmanın üzerine  biberlerle birlikte yerleştirilir.§ §  Bir bardak sıcak su yemeğin üzerine dökülür ve 180 derece fırında ,üzerindeki domatesler pişene kadar pişirilir.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here