Nevzine Tatlısı - Yemek | Yemek Tarifleri | Türk Mutfağı | Dünya Mutfağı - Mide Dostu

SON YAZILAR

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

30 Temmuz 2018 Pazartesi

Nevzine Tatlısı



Nevzine Tatlısı

Malzemeler:
2 yemek k. tereyağ (oda sıcaklığında)
2 yemek k. margarin   (oda sıcaklığında)
1 çay brd. sıvıyağ
1 adey yumurta
1 çay fincanı tahin
1 su bard irice çekilmiş ceviz
2 aket kabartma tozu
4 -4,5 su brd kadar un
 üzerini süslemek için tüm ceviz

Şerbeti:
3 su brd.
2 su brd. su
yarım limon suyu
1 çay brd pekmez Şerbeti kaynatın biraz soğuyunca pekmezi ilave edin.

Yapılışı:
Hamuru yoğurun cevizi ekleyin büyük boy borcama hamuru yayın üzerine çatalla çizikler çeekerek iz yapın sonra bıçakla dilimleyin her dilime bir ceviz parçası koyun 200 derecede pişirin 15 dakika  dinlendirip  şerbetini verin...  Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here