Renkli Mantar Salatam - Yemek | Yemek Tarifleri | Türk Mutfağı | Dünya Mutfağı - Mide Dostu

SON YAZILAR

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

7 Haziran 2018 Perşembe

Renkli Mantar Salatam


Renkli Mantar salatam




















Malzemeler:
-Kültür mantarı( mümkünse aynı boyda alın ve kabuklarını soyun asla yıkamayın)
-Taze yeşil biber, Kapya biber  (biberleri incecik halka doğrayın)
-Siyah ve yeşil zeytin  (incecik halka doğrayın)
-Ceviz
-Dereotu ve taze soğan
 -Haşlanmış mısır
-Salatalık turşusu
-Kapari  (isteğe bağlı)

Sos için:
Sızma zeytinyağ
Tuz, karabiber, limon
Sosu öncelikle hazırlayın karıştırma kabına alın .
Soyduğunuz mantarları içine atınki kararmasınlar
Sırayla diğer malzemeleri doğrayıp ekleyin.
Dereotunu  ve soğanı incecik kıyın , Cevizi de mutlaka bıçakla irice kıyın
Servis öncesi 10 -15 dakika bekletin sosun lezzeti içine işlesin

Not:  sosun ve bütün malzemelerin tadı  birbirini asla bastırmasın yani
        hepsi birbiriyle dengeli ve aynı ölçüde olmasına dikkat edin..



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here