Ezme Haşhaşlı Çıtır Börekler - Yemek | Yemek Tarifleri | Türk Mutfağı | Dünya Mutfağı - Mide Dostu

SON YAZILAR

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

6 Nisan 2018 Cuma

Ezme Haşhaşlı Çıtır Börekler




Malzemeler:  (24 adet )
3 adet yufka
1 su bard. ezme haşhaş
1 su bard. ayçiçek yağı
1 su bard ezilmiş ceviz (isteğe bağlı)

Yapılışı:

Haşhaşı  sıvı yağla inceltelim
Bir yufkayı tezgaha serelim, üzerine ezme haşhaşlı karışımdan  sürelim
Ceviz serpelim yufkamızı sekiz üçgene keselim her birini sigara böreği gibi saralım. diğer yufkalarıda aynı şekilde hazırlayalım tepsimize çok sıkıştırmadan dizelim.
Üzerine  hiç bir şey sürmeden 200 derecede pişirelim.
Oldukça kolay ve bereketli olan bu böreğin çıtırlığını ve lezzetini mutlaka deneyip tadın derim.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here