Kokostar Pasta - Yemek | Yemek Tarifleri | Türk Mutfağı | Dünya Mutfağı - Mide Dostu

SON YAZILAR

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

28 Mart 2018 Çarşamba

Kokostar Pasta





Malzemeler:

Hazır kek taban kakaolu

Kreması için:
yarım litre süt
7 kaşık irmik
100 g. tereyağ
2 paket vanilya
1,5 su brd şeker
150 gr hindistan cevizi

Pastanın üzeri için:
 1/2 paket kutu krema
2 paket sütlü çikolata

Pastayı ıslatmak için:
2 yemek k. granül kahve 1 su bard. ılık su

Yapılışı:
Krema malzemelerini  vanilya tereyğ ve hindistan cevizi hariç karıştırıp pişirin.
Vanilyayı h. cevizini ve tereyağını ilave edip tekrar karıştırın. ılımaya bırakın.
Kek tabanın bir katını servis tabağına alın.
Kelepçeli kalıbı çevresine geçirin.
Kahveyi suda eritin ve kekin üzerini ıslatın.
Krema karışımını üzerine dökün spatulla düzeltin. beş dakika dolapta bekletin .
Kremayı tencereye alın kaynama noktasına gelince çikolataları kırıp içine atarak eritin bunu hindistan cevizli krema karışımının üzerine sıcakken yayın.
En az 2 saat dolapta soğutun  dlkerseniz sevdiğiniz bir malzeme veya meyve ile süsleyin
dilimleyip servis yapın.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here