Perişan Kurabiye - Yemek | Yemek Tarifleri | Türk Mutfağı | Dünya Mutfağı - Mide Dostu

SON YAZILAR

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

7 Haziran 2018 Perşembe

Perişan Kurabiye


Perişan Kurabiye

Malzemeler:

125 gr. tereyağ
1 yumurta
1/2 çay brd. zeytinyağ
1/2 su brd. pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 kahve fincanı kuş üzümü
1 çay brd. damla çikolata
2 su brd. un

Yapılışı:

-Öncelikle kuş üzümlerini sıcak suda 10 dakika kadar bekletin  ve süzün
-Pudra şekeri ve tereyağı iyice krema kıvamına gelene kadar çırpın.
-Zeytinyağ yumurtayı ekleyin tekrar çırpın.
-Kuş üzümlerini çikolata damlacıklarını ekleyin şöyle bir karıştırın, 
  en son unu eleyin üzerine kabartma tozunu ve vanilyayı ilave edip kaşıkla karıştırın .
-Hamurun kıvamı ele yapışmasın,
 -hamurdan varsa dondurma kaşığıyla  yoksa ceviz kadar lokmalar alıp pişirme kağıdı serili fırın tepsisine aralıklı dizin 175 derecede 15 -20 dakika hafif pembeleşene kadar pişirin sıcakken üzerine pudra şekeri eleyin.. 




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here