Pastırmalı Ispanak Salatası - Yemek | Yemek Tarifleri | Türk Mutfağı | Dünya Mutfağı - Mide Dostu

SON YAZILAR

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

23 Nisan 2019 Salı

Pastırmalı Ispanak Salatası



Pastırmalı Ispanak Salatası
Malzemeler:
Oda sıcaklığında 4 katı pişmiş yumurta
1 yemek kaşığı beyaz sirke
100 gr. orta yağlı pastırma
10 ons taze bebek ıspanak (yıkanmış iyice süzülmüş)
1 kase mantar, çok ince dilimlenmiş 
1 küçük kırmızı soğan (yarı kıyılmış ve yarı ince dilimlenmiş, bölünmüş)
½ fincan beyaz balzamik sirke
1 yemek k. toz şeker
•       1/2 limon suyu
1 • 2 çay kaşığı Dijon hardalı

Yapılışı:

Büyük bir tavada gevrekleşene kadar pastırmaları pişirin. Kağıt havlulara çıkarın ve ufalayın bir kenara koyun. 
Tavada kalan pastırma yağına ilaveten çok az miktarda sıvıyağ ekleyin ve doğranmış kırmızı soğanı saydamlaşana kadar sote edin. tuzla tatlandırıp ocaktan alın ılınmaya bırakın. 
Diğer yanda hardalı, balsamik sirkeyi, şekeri, tuz ve  limon suyunu ve zeytinyağını iyice çırpın.
Büyük bir servis kasesine Ispanakları, dilimlenmiş kırmızı soğanı, dilimlenmiş mantarları koyun.  sosu ekleyip harmanlayın. 
 Katı yumurtaları ikiye kesin salatanın kenarlarına dizin üzerine kavurduğunuz pastırma parçalarını serpiştirin. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here