Bademli Çıtır Mezgit dilimleri - Yemek | Yemek Tarifleri | Türk Mutfağı | Dünya Mutfağı - Mide Dostu

SON YAZILAR

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

23 Mart 2019 Cumartesi

Bademli Çıtır Mezgit dilimleri




Çıtır Mezgit Dilimleri

Malzemeler:

İri mezgit balığı
galeta unu
sarımsak
çekilmiş file badem
tuz,karabiber
kızartmak için sıvıyağ

Garnitür için:
 Haşlanmış bezelye 
Patates

Yapılışı:

En güzel mezgitle oluyor ben bu yüzden mezgit balığı kullandım...

Balığı balıkçınıza ayıklatıp temizletin fileto hazırlatın.
Her filetoyu dörde bölün. varsa kılçıklarını mutlaka ayıklayın. Balığın büyüklüğüne göre porsiyonları ayarlayın .
Galeta ununa ezilmiş sarımsakları, çekilmiş bademleri, tuzu ve karabiberi  ekleyip karıştırın. 
Diğer tarafta önceden haşlanmış bezelyeleri tereyağda bişrkaç dakika soteleyin tuz ve karabiberle tatlandırın.  patatesleri dilimleyip soğuk sudan geçirip nişastasından arındırın kurulayın ve başka bir tavada kızartmaya başlayın balık yapacağınız geniş bir tavayıda yağı koyarak ısıtın.Balık dilimlerini galeta ununa bulayın ve kızgın yağda kızartın. kağıt havlu üzerine çıkartın garnitür ve patates kızartmasıyla sıcak servis yapın
 Afiyet olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here