Kabak mücver - Yemek | Yemek Tarifleri | Türk Mutfağı | Dünya Mutfağı - Mide Dostu

SON YAZILAR

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

17 Ağustos 2015 Pazartesi

Kabak mücver


Kabak mücver kolay gibi görünsede bazı püf noktalarına dikkat edilmezse hiç de iyi sonuç alamazsınız. 

Malzemeler:
2 adet orta büyüklükte kabak
1/2 demet kıyılmış dereotu
2 adet  yumurta
2-3 yemek kaşığı un
1 çay bard kadar rende beyaz peynir
tuz karabiber, pul biber 
1 paket kabartma tozu 
kızartmalık yağ( ben sadece tavayı yağlayacak kadar kullanıyorum )

Hazırlanışı:
Kabaklar sap ve diğer uç kısmı kesilip yıkanır ve kabuklu olarak rendelenir bir süzgece konup azıcık tuz atılır. 
Suyunun süzülmesi beklenir daha sonra avuç içinde kalan fazla suyu da iyice sıkılarak karıştırma kabına alınır.
İçine diğer malzemeler eklenir en son kabartma tozu ilavesiyle hafif akıcı kıvamda bir hamur hazırlanır.
Şayet fırında pişirme yapılacaksa o zaman malzemeye ilaveten 3 kaşık kadar yağ eklenir.
Yayvan bir tavada yağın iyice ısınması sağlanır. daha sonra ısı orta kararda sıcak kalmasına dikkat edilir .hamur karışımından bir yemek kaşığı alıp tavaya yavaşca bırakılır 
Mücverlerin üzeri yassılaştırılarak arkalı önlü pişirilir. Pişen mücverler kağıt havlu üzerinde  fazla yağı alınıp yanında istenen yeşilliklerle sıcak servis edilir..   

Not: Yağ oranını siz kendi isteğinize göre tavaya ekleyin.
Fırında yapacaksanız kağıt muffin kalıplarını yağlayıp yarısına kadar hamurdan koyup muffin tepsisindeki yerlere yerleştirerek 180 derecede pişirin. Pişme süresi biraz uzun olacaktır, piştikten sonra da bir süre mutlaka dinlendirilmesi gerekir..
Kabakları rendeledikten sonra avuç içinde sıkmak yerine temiz bir mutfak bezi içinde de sıkabilirsiniz 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here