Kozalak Mantı - Yemek | Yemek Tarifleri | Türk Mutfağı | Dünya Mutfağı - Mide Dostu

SON YAZILAR

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

28 Temmuz 2015 Salı

Kozalak Mantı

      Ülkemin haline bakıp buraya birşeyler yazmak gelmiyor içimden açıkçası. İnşallah  ülkemin üzerindeki kara bulutlar bir an önce yok olurlar, gencecik kınalı kuzularımız pisi pisine bir hiç uğruna can vermezler.       

      Kozalak mantıyı bizde modaya uyup denedik, eh fena değil şöyle ki Kayserili olup ta mantının alasını  yapan birisi olarak bu çok uyduruktan geldi bana ne yalan söyleyeyim. Tariflerde genellikle kozalaklar kızartılmış,  ben fırında pişirerek yağ oranını en aza indirdim. Aslında sunum için bu şekilde yerleştirmek yerine kozalakları çırpılmış sarımsaklı yoğurt üzerine dizip onun üzerine de kıymalı salçalı sosu yerleştirmek daha mantıklı olur. Mantı bükmeye üşenenler bunu kolaylıkla yapabilir.

       Hazır yufkaları olabildiğince ince üçgenlere kesin boş olarak sarın ucunu su ile yapıştırın. yağlanmış tepsiye dizin. 180 derecede çıtır çıtır oluncaya kadar pişirin sonra servis tabağına alın. Üzerine  isteğe bağlı sarımsaklı veya sade yoğurt koyun. Onun da üzerine kıymalı salçalı zengin bir sos hazırlayın  bu kadar..   


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here