Gelin Tatlısı - Yemek | Yemek Tarifleri | Türk Mutfağı | Dünya Mutfağı - Mide Dostu

SON YAZILAR

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

22 Ocak 2018 Pazartesi

Gelin Tatlısı






Keki için ;
·        4 adet yumurta
·        1 su bardağı şeker
·        1 su bardağı un
·        1 paket kabartma tozu
·        1 paket vanilya

Keki ıslatmak için;
·        2. 5 bardağı süt  (soğuk)
·        Yarım bardak toz şeker

Muhallebi için ;
·        1 litre süt
·        1 bardak şeker
·        2 kaşık un
·        3 kaşık nişasta
·        1 paket toz krem şanti
·        Üzerine Hindistan cevizi

Yapılışı:
Keki için  yumurta ve şekeri krema gibi oluncaya kadar çırpılır,
Un, kabartma tozu ve vanilya elenerek karışıma ilave edilir tahta kaşıkla karıştırılıp pişirme kağıdı serili dikdörgen büyük borcam a dökülür  ve fırında 180 derece ısıda  
pişirilir.
Kek pişerken krema için Süt ,şeker ,un, nişasta ,ve vanilyayı tencereye konur
İyice karıştırılır aynı şekilde karıştırmaya devam edilerek pişirilir.
Krema soğuyunca içine toz  krem şantiyi krema ilave edip mikser yardımıyla iyice çırpılır.
Diğer taraftan şekerli süt karışımı ılıyan kekin üzerine  dökülür
Şerbetlemiş olduğumuz keki iyice çekince üzerine hazırlanan krema spatul yardımıyla düzgünce sürülür.
Hindistan cevizi ile süslenip dilimlenir ve servise sunulur

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here