Fıstıklı veya Fındıklı Kurabiye - Yemek | Yemek Tarifleri | Türk Mutfağı | Dünya Mutfağı - Mide Dostu

SON YAZILAR

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

28 Haziran 2016 Salı

Fıstıklı veya Fındıklı Kurabiye

Herkese kocaman sevgiler ve  merhabalar...Bir arkadaşımın tarifini denedim bu kez Kurabiyemizin  ölçüleri birebir iyi tuttu. Fırında hafif pembeleşince çıkartmanızı özellikle tavsiye ederim yoksa sertleşiveriyor..



Fıstıklı veya fındıklı kurabiye

Malzemeler:
2 su bard elenmiş un
1/5 su brd toz veya file fıstık veya fındık
5 yemek kaşığı pudra şekeri
150 gr yumuşamış tereyağ veya margarin ( tereyağ kullandım)

-Yumuşamış margarinle pudra şekeri krema haline gelene kadar karıştırılır.
 -File fındık ya da fıstık ve  un eklenip hamur yoğrulup toparlanır. 10 dakika dinlendirilir
-Tezgahta 2-3 cm kalınlığında bir rulo yapılır.
- Bıçakla 2 cm eninde dilimlenir her dilim avuç içinde yuvarlanıp fıstığa/fındığa bulanır ve hafif yassıltarak  aralıklı olarak pişirme kağıdı serili  tepsiye dizilir.
-Yaklaşık 15 dakika 170 derece ısıda hafif pembeleşene kadar pişirilir.

Not: bu ölçülerle 16- 18 adet kadar oluyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here