Güzelliklerle geçsin Ramazan ayınız...
Evin hanımıysanız bir de iftar yemeği hazırlayacaksanız kafanızda ne yapacağınızı önceden planlamalısınız, en azından benim öyle olur.Yemeğimi belirleyip ona göre malzememi ayarlarım veya evdeki malzemeye göre bir yemek uydururum.
Bu yemeklerde hafta sonu anne kız gezmemizden dönüşte hazırlandı. Evdeki patlıcanlarla kısa bir süre önce türlü yapılınca bu sefer farklı arayış içine girildi ve güzel bir Ali Nazik kebabı yapıldı. Daha önceden bir fuardan aldığım Antep tarhanasını da sabahtan ıslatmıştım yumuşadı ve onunla da Özden Sabuncuoğlunun yazdığı Dört Mevsim Antep yemekleri isimli kitabımdan alıntıladığım tarhana çorbasını yapıverdim.Yoğurt ev yapımı ve çok lezzetli bir yoğurt olunca çorba da bir o kadar lezzetli oldu..
Not: kitap hakkında bilgiye internetten ulaşabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder