Yalancı Etli Ekmek (Lavaşla Yapılan Etli Ekmek) - Yemek | Yemek Tarifleri | Türk Mutfağı | Dünya Mutfağı - Mide Dostu

SON YAZILAR

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

28 Nisan 2016 Perşembe

Yalancı Etli Ekmek (Lavaşla Yapılan Etli Ekmek)




 

Bu fikri Resimli yemek Tarifleri sitesinde gördüm ve uyguladım. sıcak sıcak çok lezzetli olan kolay etli ekmeği sizde rahatlıkla yapabilirsiniz... İlk foto bana ait diğerleri  yapım aşamalarını çok güzel fotoğraflayan ve anlatan ilgili siteye ait. Tarifi vermiyorum kıymalı pide harcı gibi bir harç hazırlamanız yeterli

Not:

- Dikkat etmeniz gereken bir husus lavaşınızın en ince olanlarından seçmiş olmanız..Her ikisi ile denediğim için ince olanların daha çok etli ekmek tadında olduğuydu.

- Diğer bir husus ise kıymalı harcınız biraz suluca olacağı için bir kaç saat önceden hazırlamak isterseniz her lavaş arasına mutklaka pişirme kağıdı koyun ki birbirini ıslatmasın ve mümkünse bir saatten çok çok önce hazırlamayın. Lavaşın birisi pişrken diğerini hazırlama zamanınız zaten olacağı için en iyisi  servisten yarım saat kadar önce pişirrmek.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here