Son yıllarda popülerleşen bir tahılveya besin diyebiliriz... Merak edip aldım ve bana göre tek başına pek tat vermeyen ama bir çok malzeme ile birleştiğinde keyifle tüketilebilecek besleyici bir tahıl.. Benim bildiğim esmer, kırmızı veya bulgur renginde çeşitleri de mevcut...
Edindiğim bilgiler özetle şöyle:
Quinoa (Kinoa) tohumları tam protein kategorisinde değerlendirilir.
Besin değeri çok yüksek ve pişirme süresi pirinç ve buğdaya göre daha kısa olduğundan ( 15 dakika ) Yani vücudun ihtiyaç duyduğu büyün amino asitleri içerir.
Kinoa’da bulunan yüksek miktarda magnezyumun damarları rahatlatma etkisi vardır. Bu özelliği nedeni ile migrene karşı önerilmektedir. Magnezyum mineralinin aynı zamanda diyabete karşı olumlu etkileri bulunmaktadır. devamı...
Pişirme Şekli biraz detaylı gibi görünse de pratik.
Kinoayı pişirmeden önce yüzeyindeki kabuklarından kurtulmak için derin bir süzgece alın. sonra musluğun altında soğuk suyu açıp avucunuzla çok fazla sıkmadan çekirdekleri ovalayın. Pirinç veya arpa gibi pişirilebilinen kinoanın pişirme süresi oldukça kısadır (10-15 dakika).
Dilediğiniz malzeme ile karıştırın limon, sızma zeytinyağ, baharat ve tuz ile hazırladığınız sosla lezzetlendirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder