Humus - Yemek | Yemek Tarifleri | Türk Mutfağı | Dünya Mutfağı - Mide Dostu

SON YAZILAR

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

4 Şubat 2016 Perşembe

Humus



          Humus mezelerin kralı desem yeridir. Bizim evde sıklıkla yemeği için ıslatılan nohut biraz fazlaca konur ve bir kısmı ile humus yapılıverir.. Bu konuda Derya ve ben dayanılmaz bir tutkuyla bağlıyız humusa..
         Bazen humusu hazır satılan humus / nohut unu ile yapıyoruz. O zaman  pütürsüz bir kıvam oluyor ama bana göre gerçek humus, pişirdiğimiz ve tek tek kabuklarını soyarak elde ettiğimiz nohuttan yaptığımız humus derim.  

Malzemeler:
2 bardak nohut ( akşamdan ıslatılmış ve yumuşayana kadar pişirilmiş kabukları ayıklanmış)
1 su bard yakın tahin
1 su bard yakın sızma zeytinyağ
1 fincan kadar limon suyu
Tuz,  kimyon

Üzeri için: pul biber ve yağ

Tüm malzemeyi rondoda homojen bir kıvam alana kadar karıştırın. servisten az önce pul biberle zeytinyağını yakıp üzerine gezdirin. 

Not: Nohutu pişirdiğiniz suyu asla atmayın gerektikçe humusun kıvamını ayarlamada kullanmanız için bir kenarda saklayın.

 Bu tabaktaki de yılbaşında hazırladığım humusumuz..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here