Paşa Lokumu - Yemek | Yemek Tarifleri | Türk Mutfağı | Dünya Mutfağı - Mide Dostu

SON YAZILAR

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

17 Kasım 2015 Salı

Paşa Lokumu

Paşa lokumu  bir süre önce yaptığımız siparişlerimizden biriydi. Hafif ve kolay bir tatlı. Farklı bir sunum ve lezzet için denemenizi öneririm. İçine ceviz, fındık veya Antep fıstığı çok yakışıyor hangisini dilerseniz onunla yapın.  


Malzemeler:
1 lt. süt
1 su brd. toz şeker
4 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı buğday nişastası
1 paket vailya

Üst malzemesi:
1 paket kremşanti
tarifteki kadar süt (yaklaşık 1 su brd.)

İç harcı için: kırılmış ceviz, fındık, anetp fıstığı ( hangisi varsa)

Hazırlanışı:
1 su bard hindistan cevizi rendesini kullanacağınız tepsi tamanına eşit şekilde serpin. 
ilk malzemeleri vanilya hariç muhallebi kaıvamında pişirin inmesine yakın vanilyayı ekleyip karıştırın ve ocağı kapatın mikserle en az beş dakika çırpın. Muhallebiyi dikkatli bir şekilde eşit olarak tepsideki hindistan cevizi üzerine yayın . krem şantiyi üzerindeki tarife göre soğuk süt  ekleyip iyice kıvam alana kadar çırpın. bunu da muhallebi üzerine yayın ve en son orta irilikte kırıkladığınız cevizi veya fındığı yayın üzerini kapatıp buzdolapta en az iki saat bekletin sonra istenen büyüklükte dikdörtgen dilimlere kesip altından bir spatul yardımı ile her parçayı rulo yaparak alın servis tabağına dizin .



Siparişlerimizden  bazıları





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here