Büzgülü Börek - Yemek | Yemek Tarifleri | Türk Mutfağı | Dünya Mutfağı - Mide Dostu

SON YAZILAR

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

6 Kasım 2015 Cuma

Büzgülü Börek

         Büzgülü börek veya plili börek de deniyor. Eğer çok aceleniz var ve bir börek yapmak durumundaysanız size bu böreği öneririm. Yufkanızın çok taze olması ve içine koyacağınız harcın bol olması yeterli..
     Hazırlama ve pişirme toplam 1 saat kadar bir süre alıyor, hatta önceden de hazırlayıp dondurucunuza koyabilir gerektiğinde çıkartıp pişirebilirsiniz.. 


Malzemeler:

6 adet yufka 

 İç harcı:
1/2 kg. tatlı lor 
250 gr. peyaz peynir
kıyılmış maydonoz

Ara sosu:
2 yumurta 
1 şişe maden suyu
1 su bard sıvı yağ+ tereyağ karışımı
1,5 su bard. suluca yoğurt
susam, çörekotu
(bu ölçüler fırın tepsisine göredir) 

Hazırlanışı:
Ara sos malzemelerini iyice çırpıp karıştırın.
 İç harcını ezin kıyılmış maydonozu ekleyin hazır edin.
Bir yufkayı tezgaha serin sostan her yanına sürün üzerine peynirli harçtan serpin . 
Yufkayı karşılıklı iki kenarından ortaya pileler şeklinde büzgüleyin ve ortada birleştirin ortadan ikiye kesin.
Yağladığınız tepsiye enine ikişer ikişer yerleştirin yani 2x6 yufka =12 eşit parça olacak. 
Bütün yufkaları bu şekilde tamamlayın.


Kalan sostan böreğin üzerine gezdirin ve susam çörekotu serpin 180-200 derecede pişirin.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here