Portakallı elmalı Cevizli Tatlı/Kuru Baklava - Yemek | Yemek Tarifleri | Türk Mutfağı | Dünya Mutfağı - Mide Dostu

SON YAZILAR

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

12 Ekim 2015 Pazartesi

Portakallı elmalı Cevizli Tatlı/Kuru Baklava

Komşularımla olan gün için hazırlamıştım, tadanlardan tam puan aldığını gururla söyleyebilirim.  

Şerbetli tatlılardan hoşlanmıyorsanız veya çok ağır olmasın, şöyle hafif bir tatlı olsun diyorsanız size bu baklavayı /tatlıyı öneririm.
 Bir paket baklava yufkası ile oldukça fazla sayıda baklava üçgeni elde ediyorsunuz. sayı olarak hatırlamıyorum ama fotoğraftaki tabaktan iki adet doldu..

  
Malzemeler:

-1 Paket baklava yufkası
-2 komposta kasesi tepeleme elmalı portakallı cevizli harç
    3 adet elma
    1 portakalın rende kabuğu  
    1 çay bard. dövülmüş ceviz
    Tarçın ( az miktarda )
    Pudra şekeri (2 yemek kaşığı)

-Arasına sürmek için: Tereyağ  (2 yemek kaşığı kadar)

-Tereyağ (önceden ertilip soğutulmuş)

-Üzerine elemek için: Pudra şekeri  



-Baklava yufkasını paketinden çıkartın. 3 adetini ayırıp geri kalanı kendi ambalajına tekrar sarıp nemli bir bez arasında kullanmak üzere kenara koyun. 
-Tezgaha birinci yufkayı serin önceden erittiğiniz tereyağı fırça yardımı ile her tarafına ince bir tabaka sürün. İkinci ve üçüncü yufkaları da bu şekilde üstüste serin ve yağlayın.
-Yufkaları geniş kenarından beş eşit parçaya kesin her bir şeritin bir başına harçtan bir yemek kaşığı dolusu koyun ve muska gibi katlayın bitiş yerine açılmaması için su sürebilirsiniz. 
-Üzerine hiç bir şey sürmeden yağlanmış tepsiye yerleştirin 180 derecede alt ve üstü nar gibi kızarana kadar pişirin. servis tabağınıza alıp sıcakken bolca pudra şekeri serpin.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here