Pancarlı Humus - Yemek | Yemek Tarifleri | Türk Mutfağı | Dünya Mutfağı - Mide Dostu

SON YAZILAR

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

6 Temmuz 2015 Pazartesi

Pancarlı Humus

       Bu tarifi  Dijitürk yayınlarından biri olan Türkmax da Şehirli sofralar programında seyredip not almıştım. Şehirli Sofralar benim çok sevdiğim bir program çünkü her restoranın kendine özgü  yaptığı değişiklikler ve ufak dokunuşlarla çok farklı lezzetler ortaya çıkartıyor. Ben bunları mutlaka küçük notlar halinde defterime kaydediyorum ve fırsat buldukçada deniyorum....Orijinalinde humus üzerinde taze beyaz peynir küpleri ve yanlarına portakal dilimleri konarak servis ettiler. Tarif  Etiler'deki Lokanta Armut a ait.. Her ne kadar ben basit bir süsleme ile servis ettimse de çok nefis bir tada sahip olduğunu söylemeliyim..




Pancarlı Humus 
Malzemeler:
450 gr. haşlanmış soyulmuş pancar
150 gr. haşlanmış kabukları soyulmuş nohut
2-3 diş sarımsak
1 tutam tuz, kimyon
1 yemek kaşığı limon suyu
2 yemek kaşığı tahin
taze çekilmiş karabiber
sızma zeytinyağ

Üzerini süslemek için:
Taze beyaz peynir, kavrulmuş susam ve salatalık turşusu.
Hazırlanışı:
Humus malzemelerini rondodan geçirin. Tadını kendi damak zevkinize göre ayarlayın.
 bir tabağa alın ve ortasını çukurlaştırın. Buraya dilerseniz  küp doğranmış peynir dilimleri ve portakal dilimleri yerleştirebilirsiniz. (ki orijinal tarifte o şekilde yaptılar). kıyılmış maydonozla süsleyebilirsiniz.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here