Yaban Mersinli Tart
Malzemeler:
-150gr. tuzsuz tereyag (minik küp doğranmış)
-1,5 su brd. Un
-1 adet yumurta sarısı
-1 yemek kaşığı şeker
- Bir çimdik tuz
- 2 yemek kaşığı buzlu su
Dolgu malzemesi:
- ½ su brd. şeker
- 2 yumurta
- ½ su brd. un
- 1 adet limon kabugu rendesi
- ½ su brd. süt
- 1 su brd kadar yaban mersini ( yoksa herhangi bir orman meyvesi de olur)
- Serpmek icin pudra sekeri.
Yapılışı:
-Un, şeker, tuz ve küp halinde tereyağını rondoda kum gibi oluncaya kadar karıştırın.
- 2 yumurta
- ½ su brd. un
- 1 adet limon kabugu rendesi
- ½ su brd. süt
- 1 su brd kadar yaban mersini ( yoksa herhangi bir orman meyvesi de olur)
- Serpmek icin pudra sekeri.
Yapılışı:
-Un, şeker, tuz ve küp halinde tereyağını rondoda kum gibi oluncaya kadar karıştırın.
-Yumurta sarısını ve buzlu suyu ekleyin, robotu yine çalıştırarak hamuru bütünleştirin.
-Hamuru makinadan alıp elinizle tezgahta yoğurun ve streç filme sarıp dolapta yarım saat dinlendirin.
-Bu arada iç harcı için yumurtaları ve şekeri şeker eriyinceye kadar çırpın.
-Sütü, unu, limon kabuğu rendesini ekleyip pürüzsüz kıvama gelene kadar çırpın.
-Tart kalıbınızı yağlayın. ( ben tabanı ayrılabilen tart kalıbı kullanıyorum)
-Tart kalıbınızı yağlayın. ( ben tabanı ayrılabilen tart kalıbı kullanıyorum)
-Dinlenen hamuru yarım cm kalınlıkta kalıbın kenarlarından taşacak şekilde açıp merdane yardımıyla kalıba yerleştirin.
-Kalıbın kenarlarına gelen hamuru parmaklarınızı kullanarak şekil verin. Fazlalıkları bıçakla kesin alın. Hamurun tabanına çatalla gelişigüzel delikler açın.
-Hamurun üzerine yağlı kağıt yerleştirip fazla kabarmasını önlemek için kuru bakliyat serpiştirin ( bakliyatı sonra tekrar kullanabilirsiniz). -Fırınınızı önceden 180 derece ısıtın, tartı 15dakika kadar pişirin fırından alıp hafif ılınınca hazırladığınız dolgu malzemesini tartın üzerine yayın .
-Yaban mersinlerini aralıklı olarak dolgunun üzerine serpiştirin.
-Kalıbı tekrar fırına sürün ve 15-20 dakika arası üzeri altın rengi olana kadar pişirin.
- Pişirme de dikkat edeceğiniz nokta dolgu malzemesinin yumuşak olması gerek, kendi fırınınızın pişirme süresine göre ayarların
-Fırından alınca üzerine pudra şekeri eleyin ve ılık servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder