Malzemeler : (büyük diktörgen borcam ölçüsünde)
Ara kreması için:
5 su brd. süt
1 su brd. un
3 kahve fincanı toz şeker
1 çorba kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
1 paket krem şanti
2,5 paket tuzsuz etimek
Karameli sos için:
1 su bardağı toz şeker
1 kutu sıvı krema (200ml.)
1 yemek kaşığı margarin
veya uğraşmayım diyenler hazır karamel sos kullanabilir.
Üzerini süslemek için:
Çekilmiş ceviz içi veya hindistancevizi rendesi
Hazırlanışı :
Un, toz şeker ve sütü derin bir tencerede muhallebi kıvamına gelene kadar orta ateşte, sürekli karıştırarak pişirin. İndirmeye yakın tereyağ, kremşanti ve vanilyayı ekleyip 3-5 dakaika çırpıcı ile çırpın ve ocaktan alıp ılımaya bırakın.
Karamel için toz şekeri teflon bir tavaya koyup, orta ateşte karamel rengi alana kadar şekeri yakın.
Rengi karamele dönünce ocaktan kenara alın içine margarini ekleyin eriyince ocağa tekrar alıp kısık ateşteyken sıvı kremayı ekleyip karıştırın. içinde şeker kalıntıları eriyinceye kadar tutun..
Büyük boy bir borcamı su ile hafifçe ıslatın. Tabanına ara kremasından yayın.
Etimekleri birer birer sıcak kremaya batırarak borcama dizin yine az miktarda üzerine krema yayın.
Kremanın üzerine karamelden gezdirin yine ikinci kat olarak aynı işlemi uygulayın etimeklerin üzerine kalan kremayı yayın.
Üzerine kalan karameli ister şekilli ister tamamını kaplayacak şekilde dökün. Hindistan cevizi ve kırılmış cevizle süsleyin.
Üzerini streçleyin, Ilınıncaya kadar dışarıda sonra buzdolabında 3-4 saat bekletin. Dilimleyerek servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder