Zeytinyağlı İç Bakla - Yemek | Yemek Tarifleri | Türk Mutfağı | Dünya Mutfağı - Mide Dostu

SON YAZILAR

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

14 Aralık 2014 Pazar

Zeytinyağlı İç Bakla

Güzel bir hafta diliyorum tüm dostlara..

Taze iç baklaları enginarlarla birlikte çıktığı mevsimde alıp, ayıklayıp derin dondurucuma koymuştum. Zaman zaman yardımcı yemek veya meze olarak pişirdiklerimden birisidir. 

Malzemeler:
1/2 kg. iç bakla
1/2 su bard zeytinyağ
1 adet soğan
2 adet havuç
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı şeker



Hazırlanışı:

İç baklaları kaynar suda 2-3 dakika haşlayın, delikli kepçe yardımıyla buzlu su dolu kaseye alın.
Hemen kabuklarını soyun. 
Kuru soğanı yemeklik, havucu kibrit çöpü inceliğinde doğrayın. Yayvan bir tencereye zeytinyağı koyun. Soğanlar ve havuçları iyice soteleyin, baklaları ekleyin

1 su bard su
1 yemek kaşığı un
1/2 limon suyunu karıştırın, baklaların üzerine ilave edin tuzunu ve 1 yemek kaşığı toz şekeri ekleyin kapağını kapatıp hafif ateşte baklalar yumuşayana kadar pişirin.
Dikkat:
Baklanın içeriğinde bol miktarda nişasta bulunduğu için tencerenin  tabanı çabuk tutar bu yüzden arasıra dikkatlice karıştırmayı sakın unutmayın, gerekirse sıcak su takviyesi yapın. 
Ilık olarak üzerine kıyılmış dereotu serpiştirerek servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here