Havuç Humusu - Yemek | Yemek Tarifleri | Türk Mutfağı | Dünya Mutfağı - Mide Dostu

SON YAZILAR

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

15 Şubat 2019 Cuma

Havuç Humusu





Havuç Humusu 

Malzemeler:
 
     5 adet havuç
     3 diş sarımsak
     1/2 su bardağı tahin
     1 limon suyu
     1 çay brd.zeytinyağ
     1/2 çay kaşığı kimyon
     1/2 çay kaşığı karabiber
.    1 tutam tuz

Hazırlanışı:

İlk olarak havuçları soyup  halka halka doğrayın. Sonra bir fırın tepsisine pişirme kağıdı serin havuçların üzerlerine fırça yardımı ile yağ sürün yumuşayıp kızarana kadar fırında yaklaşık yarım saat kadar tutun.
Bir gece önceden ıslattığınız ve yumuşayana kadar pişirdiğiniz nohutları süzün (suyunu bir kenara alın, gerekirse humusa ekleyeceğiz.) kabuklarını soyun. 
Tüm malzemeleri mutfak robotuna aktarın ve sarımsak, tahin ve limon suyuyla pürüzsüz hale gelinceye kadar karıştırın, zeytinyağını bu arada azar azar eklemeyi unutmayın.
Tuzu ve diğer baharatlar (kimyon ve karabiber) ekleyin.
Ezilmiş sarımsağı ekleyin. Robotu çalıştırın . Kıvamını gerekirse nohutun haşlama suyundan ilave ederek ayarlayın.
Tüm malzeme homojen olunca servis tabağına alın. üzerine toz kırmızı biberli kızdırılmış zeytinyağ dökün...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here